Onderzoek doorslag eindsluiting 380 kV-kabel

Op dinsdag 15 oktober 2019 is in de nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad Noordring één van de 380 kV-kabeleindsluitingen doorgeslagen. De doorslag heeft plaatsgevonden op het 380 kV-opstijgpunt in Cruquius. Een opstijgpunt is de plaats waar de bovengrondse verbinding overgaat in een ondergrondse. Op het moment van de doorslag waren er geen omstanders in de buurt van het opstijgpunt.

Er is geen sprake geweest van stroomuitval in het gebied, omdat het spanningsnetwerk ‘redundant uitgevoerd’. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen dubbel aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel uitvalt.

Technisch adviesbureau DNV-gl doet in opdracht van TenneT onderzoek naar de oorzaak van de doorslag van de eindsluiting. Naar verwachting wordt het technische onderzoek binnen een paar weken afgerond en kan de aannemer starten met het herstel.

Het gebied rondom het opstijgpunt in Cruquius is tijdens het onderzoek afgezet met extra hekken. Zolang de oorzaak van de doorslag nog niet bekend is, plaatst TenneT uit voorzorg ook extra hekken rondom het vergelijkbare, openbaar toegankelijke opstijgpunt in Park Zwaansbroek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *